top of page

HOOIKOORTS

Wat is hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie (een prikkelreactie) op stoffen zoals stuifmeel (pollen) uit bomen, grassen of onkruid. Als de allergie zich tot de neus beperkt wordt het allergische rhinitis genoemd (ontsteking van het slijmvlies van de neuswegen). Hooikoortsklachten doen zich met name voor in de maanden mei tot en met augustus. Omdat planten en dergelijke steeds vroeger in het jaar beginnen te bloeien, zullen de hooikoortsklachten bij mensen met hooikoorts zich dus ook eerder in het jaar kunnen uiten. 

Hoe krijg je hooikoorts?

Wanneer u een erfelijke aanleg heeft voor hooikoorts is het mogelijk dat u daadwerkelijk hooikoorts en de bijbehorende hooikoortsklachten krijgt. Uw lichaam (met name de ogen, oren, keel en neus) heeft dan last van pollen. Dit uit zich in een jeukende neus, prikkende ogen etc. Tijdens de bloeiperiode van de grassen - en dan zeker in combinatie met wind - komt u in aanraking met de pollen, wat kan leiden tot hooikoortsklachten wanneer u hier gevoelig voor bent. 

Hooikoorts en ionisatie

Door de omgeving te voorzien van negatieve ionen worden stuifmeel en pollen geëlimineerd wat een goede invloed kan hebben op uw hooikoortsklachten. Deze kunnen door de negatieve ionen namelijk flink afnemen. Wanneer u ervoor kiest om bijvoorbeeld een Anion Booster of een Anion Nachtlamp te plaatsen in uw slaapkamer of in de slaapkamer van uw kinderen, kunnen uw hooikoortsklachten binnen drie uur afnemen.

bottom of page